Turks restaurant in Amerika

Ik ben op reis in Amerika. Natuurlijk ben ik ook ontzettend benieuwd hoe de Turkse keuken hier wordt vertegenwoordigd. Bijna plichtmatig ben ik dan ook opzoek gegaan naar enkele Turkse restaurants in de steden die ik ging bezoeken. Ik ben tot de conclusie gekomen dat zelfs in de Verenigde Staten genoeg restaurants zijn waar je Turks kan eten.

In Houston ben ik helaas zwaar teleurgesteld. De Turkse restaurant die ik heb bezocht was beneden elke criteria die ik kon bedenken. Hoewel de inrichting op zich o.k. was en de bediening vriendelijk, was het eten niet door mijn strot te krijgen. De bestelde (kıymalı) Pide smaakte echt nergens naar. Had de kok dan nooit een kookboek in handen gehad? De vulling van Pide kan echt niet alleen uit gehakt bestaan. Als dan ook het vlees van verkeerde soort is (was vette rundgehakt) dan is het resultaat een fiasco.

Hünkar beğendi is een van mijn lievelingsgerechten. Ik durf dit ook niet zo maar ergens te bestellen omdat de kok echt moet weten hoe dit gerecht bereid dient te worden. Echter stond voor de ingang van het restaurant een groot bord met: "onze specialiteit: hünkar beğendi". Na een korte vraag aan de ober of hij dit echt kon aanraden wist hij mij over de streep te halen.

Voordat het eten op onze tafel stond rook ik onraad. Het vlees stonk van 2 meter afstand. Ik rook vette vlees. Dat kan nooit goed zijn. onthoud goed; goed vlees ruik je niet. Toch geef je de voordeel van de twijfel en een hongerige maag om gewoon je bord leeg te eten. Echter was dit onmogelijk. Ik merkte dat ik zou overgeven als ik dit verder zou volhouden. Ook de Pide is bijna onaangeraakt gebleven.

Na netjes de rekening te betalen en een praatje te maken ben ik vetrokken. Jammer dat de Amerikanen de Turkse keuken zullen leren kennen als niet-te-eten.

Reacties

is dit dat voedsel wat je daar hebt gekregen???? OMG!!! yaga bakkk

Reactie toevoegen