Mastika - Rotterdam

"In de sfeervolle Ottomaanse entourage kunt u na het diner genieten van een kopje appelthee en een heerlijk geurende waterpijp."

Culinaire ontdekkingstocht door de schoonheid en rijkdom van het Ottomaanse rijk.

Modern Ottomaans Restaurant Mastika ligt op een schitterende locatie in hartje Rotterdam. Een bezoek aan dit unieke restaurant verzekert u van een smaakvol diner of een heerlijke lunch.

Op maandagen gesloten.

Reacties

Is in ieder geval erg chique en verzorgd. Sfeer is erg leuk. Omgeving waar je graag komt en niet het gevoel hebt in een goedkoop Turks eethuis zit. Eten is ook goed. Maar de rekening kan aardig hoog oplopen als je echt honger hebt. Keuze aan drank en bediening is ook zoals je mag verwachten. Min puntje is variatie in het menu. Meer onbekende Turkse gerechten zou welkom zijn.
Wat hebben wij genoten. De entourage, de feestelijk opgemaakte borden en de service; alles was TOP! Het waren allemaal plaatjes, zonde om op te eten eigenlijk, de gerechten waren bijzonder van samenstelling met behoud van de traditionele turkse smaken, wel heel modern gepresenteerd. Wij hebben ons laten verrassen wat betreft de voorgerechten, dit waren allerlei combinaties en als hoofdgerecht had mijn man Bonfile/pirzola en ik Sutdana bonfilesi. En als nagerecht hadden ik de kadajif sarmasi en mijn man kunefe. Allebei superlekker en zeer zeldzaam maar gewoon huisgemaakt!!! Dit is nou een restaurant die mee kan doen met de TOPrestaurants in de rest van de wereld. Ik heb voor het eten niet alle sterretjes aangevinkt, niet dat ze dat verdienen, maar anders heb ik de volgende keer geen sterretjes meer over, ik weet namelijk dat het de volgende keer aleen maar nog beter zal worden. Tijdens de ramadan hebben ze speciale Ramandan arrangementen vertelden ze, goed om te weten! Mastika, bedankt, tot snel en ga vooral zo door!
Wij zijn afgelopen zaterdag (19-02) met 13 personen hier wezen eten.... Ik heb niets anders dan lovende woorden Bediening, ambiance, eten en drinken alles was perfect. Kan dit restaurant dan ook echt aan iedereen aanraden. ps. het was een erg drukke avond en we hebben absoluut niet lang op ons eten hoeven te wachten TOP TOP TOP vooral zo doorgaan!!
Ik ben meerdere keren gegeten bij Mastika en elke keer ben zeer tevreden vertrokken. Echt alles is gewoon uitstekend. Echt een aanrader.
Het lijkt mischien een beetje ovedreven maar dit restaurant verdient een dikke 10 en wel meer als dat zou kunnen. Ze hebben aan alles gedacht en ze weten waar ze mee bezig zijn, echte vakmanschap. Het is net alsof ik op visite ben. Helaas heb ik hiervoor niet zo'n goede ervaring met een ander "Ottomaans" restaurant, maar dit restaurant mag zich met trots OTTOMAANS noemen want dat is het ook. Na een lang weekend istanbul ben ik verliefd geworden op de Ottomaanse keuken, gelukkig hebben we in Rotterdam een plek waar we terecht kunnen. Bedankt, Mastika.
Mastika is absoluut het tegenovergestelde van een shoarmatent. De medewerkers waren zeer vriendelijk en zorgden er voor dat we als ware gasten konden voelen. Meteen werd onze jas opgehangen en werden we begeleid naar onze tafel.
De opgebroken straat voor de deur vergeet je snel als je binnenstapt bij Mastika. Je waant je even op vakantie als je de sfeervol ingerichte huiskamer instapt waar we gastvrij werden ontvangen. Boven hebben we vervolgens heerlijk getafeld. Vooraf een variatie van kleine hapjes (kofte met feta!) en natuurlijk al de eerste ronde raki. Als hoofdgerecht een super gepresenteerde en smakende lamsbout en ossenhaas van de barbeque. Daarbij nog een rondje stevigere raki en de beleving was compleet.
Mastika is een prachtig restaurant. De inrichting is erg mooi, de foto`s zeggen voldoende denk ik. Het eten smaakte goed. Bij Mastika kun je de moderne keuken vinden. De gerechten worden, in tegenstelling van de traditionele Turkse keuken, met veel minder kruiden bereidt. Er wordt aan elk gerecht veel aandacht besteed, welke ook direct te zien is aan het bord welke voorgeschoteld wordt.
Dit is een erg chique restaurant waar ik graag naar toe ga. Je kunt heerlijk uren lang zitten op de rode banken. De bediening is erg vriendelijk en er wordt naar je geluisterd. Zeker de moeite waard om een bezoekje te nemen.

Reactie toevoegen