Beste Turks Restaurant

Ik heb de website opgezet omdat ik van lekker eten hou. Ik hou niet alleen van Turks eten. Ik hou van al het eten dat bereid is met passie. Passie alleen is natuurlijk niet genoeg. Een goed recept, verse ingrediënten en goede timing is noodzakelijk.

Dit blog ga ik dan ook gebruiken om interessante dingen die ik tegen kom te verzamelen. Dit kunnen grappige reclamefilmpjes, interviews, recensies of horecanieuws zijn.

Het is ook iets persoonlijks. Zo nu en dan merk ik dat er onwetendheid bestaat over de Turkse keuken. Hoewel het tot een van de meest gevarieerde keukens van de wereld hoort met authentieke recepten die in honderden jaren zijn geperfectioneerd, wordt de Turkse keuken vaak geassocieerd met een broodje shoarma.

Turkse keuken mag niet gedegradeerd worden naar een broodje gore shoarma! Alhoewel een kapsalon goed gecamoufleerd is, blijft het afvalvlees.  Je kan dat afvalvlees afhalen of laten bezorgen. Het is makkelijk en goedkoop. Echter mag een dergelijk broodje niet worden vergeleken met een Franse of Italiaanse specialiteit en worden geconcludeerd dat de Turkse keuken dus maar vies en onverfijnd is.

In Nederland zijn er veel Turkse eetgelegenheden. Hierdoor is het moeilijk om het kaf van het koren te scheiden. Er zijn ook veel websites waar beoordelingen van restaurants gevonden kunnen worden. Echter zijn deze niet selectief en plaatsen ze zo veel mogelijk restaurants (om geld te verdienen) en letten ze niet er op, wat nou een restaurantbezoeker aan de informatie heeft.

Turksuiteten.nl is juist een strenge selectie van de betere restaurants. Doel is niet om zo veel mogelijk restaurants te verzamelen maar alleen restaurants die ik aan een vriend, kennis of collega zou kunnen aanraden. Het blog ga ik informeler invullen met zaken die vaak indirect met Turkse restaurants te maken hebben. Aan het eind van 2009 zal ik ook het beste Turkse restaurant selecteren en op de site kenbaar maken. Hopelijk zullen veel mensen hun bijdrage leveren om zo tot een wel overwogen keuze te kunnen komen.

Turkse cultuur heeft ook unieke karakteristieken die je nergens anders zult tegen komen. Zo is het vanzelfsprekend dat een gast als een koning wordt ontvangen en alles in werking wordt gezet om het naar wens te maken. Een koude gastheer mag je eigenlijk niet tegen komen in een fatsoenlijk Turks restaurant. Individuele aandacht (zonder te overdrijven) en persoonlijk zorg mogen niet ontbreken.

Deze video toont wat je in een Turks restaurant absoluut niet zal mee maken.

Reacties

Haha, ik vraag me af wat er dan in een Turks restaurant zou gebeuren.

Reactie toevoegen