Beste Doner kebap

Shaorma zoals we het kennen in Nederland is vaak een goedkope manier om snel wat naar binnen te werken. Deze heren laten zien hoe het ook kan.

Hairy Bikers is een TV programma op BBC dat reizen combineert met koken. Dit keer zijn ze in Turkije op de grens met Syrie en laten ze zien hoe ze hun versie van doner kebap klaar maken.

Doner Vlees

Ze gebruiken hiervoor lamsvlees. Zoals ze het zelf ook aangeven is vet van de staart wel erg belangrijk. Het is misschien niet erg gezond maar maakt het wel echt lekker. Lagen van gehakt had niet echt gehoeven.

De saus

Traditioneel gezien heeft de Turkse keuken niet heel veel met sauzen. Het is dan ook niet gebruikelijk om een saus toe te voegen aan een broodje doner. Maar deze heren hebben er voor gekozen om een chili saus toe te voegen, wat een prima keuze lijkt.

Houtskool

Het zou nog veel lekkerder zijn om het vlees met vuur van houtskool te barbecueën. Dit is ook vertivaal mogelijk en wordt in Turkije ook veel toegepast.

Wereldrecord grootste Doner

In Dubai is het grootste doner spit gemaakt op 26 augustus 2011. De totaal 468 kg wegende doner was 2,95 meter hoog en 60 cm breed. Echt lekker kan dit niet zijn maar wel grappig om te weten: 's Werelds grootste doner in Dubai.

In Turkije is tevens een zeer grote doner gemaakt en de maker claimt ook het wereld record te hebben, echter staat dit niet vermeld op Guinness World Records. Op hun eigen website kan je wel bewijs zien met foto’s van de 2698 kg wegende doner.

Reactie toevoegen